Poză implant dentar

Ce este un implant dentar?

O radacina dentara confectionata din titan*

Implantul dentar este un mic surub, executat din titan, metal care este foarte bine tolerat de catre organism. Intoleranta apare in foarte putine din cazuri.

O interventie scurta si fara durere pentru o solutie pe termen lung

Pentru a indeplini functia unei radacini dentare implantul dentar este inserat in osul maxilar printr-o interventie scurta, sub anestezie locala, care nu necesita internare. Implantul se integreaza fara durere in os, aceasta formand o baza solida pentru stabilitatea pe termen lung si fixarea stabila a coroanei protetice.

Estetica din primul moment

In functie de situatie este posibil ca imediat dupa inserare implantul sa fie incarcat, iar coroana protetica sa fie atasata. Oricum, din moment ce succesul pe termen lung ar trebui sa fie prioritatea oricarui tratament cu implanturi dentare, decizia de incarcare imediata poate fi luata doar dupa ce dentistul a analizat cu atentie situatia din punct de vedere medical. Daca coroana protetica nu poate fi atasata imediat, pacientul va primi o restaurare temporara estetica ce este purtata pana in momentul inserarii lucrarii protetice definitive.

*Titan:
Metal pretios alb-argintiu; titanul s-a dovedit a fi extrem de biocompatibil. Corpul il accepta ca si cum ar face parte din el. In stomatologie este utilizat ca material de baza pentru implanturi datorita rezistentei si duritatii sale deosebite.