In prezent, la nivel global activeaza pe piata cateva mii de producatori de implanturi dentare. Dintre acestea, cateva sute sunt disponibile doar in Romania. Cum putem alege cel mai bun sistem de implanturi?  Inainte de a alege un implant dentar, va recomandam sa aflati raspunsurile la urmatoarele intrebari:

 

Ce experienta si ce studii clinice are sistemul de implanturi dentare?

Un sistem de implanturi dentare cu o anumita maturitate si cota de piata a avut timp si feedback real necesar pentru a-si verifica si perfectiona produsele, precum si pentru a observa pe termen lung efectele implanturilor sale dentare. Pe de alta parte, in cazul unui producator de implanturi nou aparut, testarea este facuta direct de catre pacientii precum dvs indeplinind rolul de "cobai", fiind practic imposibil pentru o companie recent infiintata sa testeze produse timp de minim 10-15 ani pana a se lansa pe piata.

 

 

Ce rata de succes are implantul dentar?

Desi in general tratamentul cu implanturi dentare prezinta rate bune de succes, multi producatori, mai ales din gama low-cost, nici macar nu publica (sau nici nu detin) informatii privind rata de succes pe termen lung (+10 ani). In cazul unui esec, atat complicatiile cat si costurile repararii esecului depasesc economia obtinuta din alegerea unei solutii low cost, fata de alegerea unei solutii premium.

 

 

Ce garantie ofera producatorul implanturilor dentar?

Cativa ani maxim? Sau garantie pe viata?

 

*garantia se acorda in general medicului dentist

 

Unde sunt fabricate implanturile dentare?

Este cunoscut faptul ca exista decalaje mari intre tari, dpdvd al nivelului de trai, precum si al gradului de educatie, calificare profesionala si nivelului de tehnologizare. Anumite tari sunt renumite pentru produsele de calitate, in timp ce altele sunt renumite doar pentru preturile mai scazute.

 

 

In viitor, veti mai putea gasi componente pentru implantul dvs dentar?

Este posibil ca in viitor sa apara modificari in situatia clinica dentara a dvs, si sa fie necesare componente suplimentare compatibile cu modelul de implant dentar de care ati beneficiat. Nu de putine ori, apar situatii in care nu se mai pot gasi componente necesare unor anumite modele de implant dentar, fie pentru ca producatorul respectiv a dat faliment, fie pentru ca (din ratiuni economice) a ales sa opreasca complet suportul pentru modele de implanturi dentare scoase din productie, fie pentru ca a fost cumpărat de o firmă mai mare.

 

 

Peste 15 ani sau chiar mai mult, voi fi multumit cu alegerea pe care am facut-o "astazi"?

Un implant dentar de calitate este o investitie facuta pe termen lung, pe viata. Implantuirle dentare NU sunt consumabile, pentru a fi schimbate periodic cu altele mai noi.

Imaginati-va ca "maine" vor fi trecut 10, 15, 20, 30, sau si mai multi ani de la tratamentul cu implanturi dentare de care ati beneficiat "astazi". Privind in urma, va va parea bine sau rau de alegerea producatorului de implanturi dentare? O eventuala economie facuta "astazi" va mai parea la fel de avantajoasa? Sau, pe de alta parte, veti dori sa fi ales de la inceput o solutie cu adevarat premium?