Ce este boala gingiei?

poza boala gingie

             

Boala gingiei (parodontoza) este o boala inflamatorie a tesuturilor parodontale ce poate, treptat, conduce la pierderea dintilor si a tesuturilor care ii sustin.

Care sunt cauzele bolii gingiei (parodontozei)?

Bacteriile si toxinele raspandite de bacterii formeaza placa bacteriana. Daca placa nu este eliminata prin intermediul unei igiene orale corespunzatoare, datorita depunerilor minerale se va forma tartrul. In acest caz, periajul casnic nu mai este suficient, ci devine necesara aplicarea unei igienizari profesionale de catre un medic stomatolog sau igienist. Tartrul neeliminat la timp va afecta gingia si va atrage un raspuns inflamator al organismuluim ceea ce practic conduce la distrugerea tesuturilor care ancoreaza dintii.

Pentru un diagnostic fidel este obligatorie consultarea medicului stomatolog! Aceste informatii au caracter strict informativ!

Evolutia bolii in timp

Poza inflamare gingie

 

1- Inflamarea usoara a gingiei din cauza depunerii de placa si formarea de tartru

Placa se acumuleaza pe dinte la marginea gingiei. Tesuturile gingiei devin inflamate si apare sangerearea gingiei.

poza inflamare severă gingie

     

 2-Inflamarea severa a a gingiei (parodontoza)

Gingia se separa de dinte, si formeaza pungi (spatii intre dinti si gingii) care se infecteaza. Bacteriile incep sa se reproduca, placa adera de trartru si osul din jurul dintelui incepe sa se deterioreze.

poza inflamare masivă și atrofie

 

3-Inflamarea masiva si atrofia periodontiului

Gingia se retrage, osul se atrofiaza, dintii incep sa se slabeasca si miste, si in timp pot cadea.