Pedodonție

 

poza pedodontie

Pedodonția este poate cea mai specială ramură a stomatologiei. Deși complexitatea propriu-zisă a cazurilor de cele mai multe ori nu o depășește pe cea întâlnită în specializările dedicate adulților, micii pacienți necesită o abordare diferită, caracterizată în primul rând prin tact și răbdare, dar și o aparatură stomatologică potrivită dimensiunilor fizice reduse.

Tratamentele pedodontice aplicate necorespunzător lasă de cele mai multe ori traume psihologice, lăsând sechele manifestate în viața adultă prin frica și aversiunea față de dentist, precum și prin efectele negative rezultate din amânarea vizitelor periodice și amânarea tratamentelor până când durerea devine insuportabilă.

De aceea, este de o importanță deosebită ca tratamentele aplicate în pedodonție să țină cont de reducerea stresului micilor pacienți, de reducerea invazivității, dar și utilizarea unui instrumentar adecvat dimensiunilor anatomice reduse.

 

Reducerea invazivității

  • Carisolv este o soluție ce înmoaie selectiv țesutul necrotic afectat, reducând invazivitatea, nevoia de anestezie locală și suferința pacientului. De asemenea, crește adeziunea materialelor de obturație. detalii (click)

 

Reducerea fricii și stresului micilor pacienți

  • Aparatura stomatologică, prin zgomotele produse, creează deseori frică și stres copiilor. QuietOn este un produs inovator ce anulează activ zgomotele produse de aparatura stomatologică, reducând atât spaima cât și stresul micilor pacienți. detalii (click)

 

Instrumentar rotativ pentru pedodonție

 

Soluții de profilaxie de uz pedodontic