Logo QuietOn

 

Căștile QuietOn dedicate profesioniștilor din domeniul medicinei dentare

Căștile QuietOn cu anulare activă a zgomotelor sunt oferite într-o cutie practică, folosită și pentru încărcare. La scoaterea din cutie căștile sunt gata pentru utilizare timp de 50 ore (la o încarcare completă). Este esențial ca poziționarea căștilor în ureche să fie făcută corect, precum și menținerea curată a urechii pentru a evita încărcarea căștilor cu ceară de ureche.

Poza casti si cutie casti QuietOn

 

Cum se inseră corect căștile

 

Poza 1 instrucțiuni QuietOn

1. Porniți caștile prin scoaterea lor din cutie. Observați marcajele R (corespunzător urechii drepte) și L (corespunzător urechii stângi).

Poza 2 instrucțiuni QuietOn

2. Inserați căștile QuietOn în interiorul urechii. Pentru o potrivire optimă alegeți un tips de mărime corespunzătoare urechii dvs dintre cele oferite la cumpărare.

Poza 3 instrucțiuni QuietOn

3. Rotiți anterior căștile și bucurați-va de liniște. Pentru o performanță optimă asigurați-vă ca tips-urile stau etanș.

Poza 4 instrucțiuni QuietOn

4. După utilizare, închideți căștile prin punerea lor în cutie.

A se utiliza doar tips-uri QuietOn. A nu se insera caștile direct, fără tips atașat.

 

Instrucțiuni QuietOn pentru utilizare: încărcare, curățare, întreținere

Căștile QuietOn vor avea o durată îndelungată de utilizare dacă mențineți urechile curate și respectați indicațiile de curățare și întreținere a căștilor.

 

Încărcare

Căștile sunt gata pentru uz și pot fi utilizate 50 ore după o încărcare completă. Dupa uz, curățați tips-urile precum este descris mai jos și puneți căștile înapoi în cutie.

Poza 1 încarcare QuietOn

1. Plasați căștile conform marcajelor L și R corespunzătoare

Poza 2 încarcare QuietOn

2. Închideți capacul cu atenție.

Poza 3 încarcare QuietOn

3. Conectați cablul micro-USB (livrat în pachet) în mufa cutiei. Conectați celălalt capăt la orice încărcător cu mufă USB (5V și 0.12-3A). Încărcarea este indicată de luminile de culoare albastră.

Poza 4 încarcare QuietOn

4. Încărcarea este completă atunci când luminile cutiei se sting. Timpul maxim de încărcare este de 1 oră, iar o încărcare completă oferă până la 50 ore de utilizare.

 

Se recomandă testarea operării QuietOn ulterior încărcării prin acoperirea părții care intră în ureche cu degetul. Un beep încet indică funcționarea în parametrii. Dacă auzit beep-ul în timpul purtării înseamna ca nu ați poziționat bine căștile.

Căștile QuietOn nu funcționează cu bateria descărcată. Bateria se va descărca precum orice baterie. Se recomandă verificarea ocazională și reîncărcarea la maxim 4 luni. Bateria este de tip li-ion și este neînlocuibilă.

 


Schimbarea și alegerea tips-urilor

Poza tips-uri QuietOn

În pachet veți primi două seturi de tips-uri de silicon și un set de tips-uri de spuma deja montate. Pentru înlocuire trageți tips-urile vechi și montați-le prin presare pe cele noi. A se evita atingerea plasei și a componentelor interne.

Mărimile disponibile ale tips-urilor sunt:

 • Mediu- spumă neagră: 12,5 mm   
 • Mediu- silicon albastru: 13,3 mm
 • Mic- silicon verde: 12,1 mm

Alegeți un tips care este suficient de mic pentru a putea fi inserat în ureche, însa suficient de mare încat să fie minim 2 flanșe ale tipsului inserate în ureche. În cazul tips-ului de spumă, asigurați-vă ca acesta etanșează complet canalul auditiv.

A nu se utiliza cu tips-uri de marime necorespunzătoare, și a se utiliza doar tips-uri originale.

 

Instrucțiuni de curățare și întreținere

Căștile QuietOn vor rezista foarte mult timp dacă sunt îngrijite conform instrucțiunilor și dacă mențineți urechile curate.


Căștile NU sunt rezistente la apă! Corpul căștilor poate fi curățat cu grijă cu o cârpă uscată sau ușor umedă.

 


Curățarea cutiei de încărcare

Pentru curățarea suprafețelor din exterior folosiți o cârpă uscată sau ușor umedă. Aveți grijă la portul UBS. Feriți interiorul cutiei de praf și de resturi. În cazul în care este necesar să curățați interiorul cutiei, folosiți doar bețe de urechi uscate și aveți grijă să nu îndoiți contactele din interior.

 


Curățarea tips-urilor

Curățați frecvent tips-urile pentru a evita lipirea prafului sau a cerii de ureche. Acumulările pot provoca probleme de funcționare. Primul simptom este sunetul de beep continuu- acest lucru poate indica contaminarea plasei și blocarea funcționării corecte a căștilor.

Scoateți tips-urile prin tragere cu grijă.

Tips-urile de silicon pot fi spălate cu săpun moale sau detergent și apă, și pot fi de asemenea puse în autoclavă până la 4 min si 134 grade.

Tips-urile de spumă pot fi curățate doar cu o cârpă uscată sau ușor umedă, sau cu un șervețel uscat. A se evita contactul cu apa sau detergent deoarece spuma absoarbe umezeala și acest lucuru poate defecta căștile.

 


Curătarea plasei

La curățarea plasei respectați cu atenție instrucțiunile de mai jos. Plasa este conectată la componentele delicate alte căștilor și înlăturarea sau mutarea plasei va duce la defectarea căștilor. Cea mai bună acțiune de mentenanță pentru plasă este prevenirea contaminării prin păstrarea urechilor curate.

A nu se utiliza săpun, alcool sau orice fel de detergent pentru curățarea plasei. De asemenea, nu utilizați obiecte dure precum scobitorile.

Poza 1 curățare QuietOn

1. Pentru curățarea plasei vor fi necesare 5 bețe de urechi, apa calda și o bucată de prosop de bucătărie de hârtie uscată.

Poza 2 curățare QuietOn

2. Umeziți ușor bățul de ureche în apă.

Poza 3 curățare QuietOn

3. Ștergeți cu o presiune ușoară plasa folosind bățul de ureche. Țineți canalul audio în jos pentru a reduce trecerea apei prin plasă.

Poza 4 curățare QuietOn

4. Ștergeți plasa cu prosopul de bucătărie de hârtie uscat. Repetați procesul de ștergere cu bățul de ureche umed și uscare cu prosopul de bucătărie până la de 5 ori, până când ați îndepărtat toată ceara de ureche de pe plasă.

 


Atașarea cordonului (opțional)

În pachet veți găși inclus un cordon de susținere. Cordonul poate fi foarte util atunci când se lucrează îndelungat. De asemenea, există și un cordon cu clemă, disponibil ca accesoriu separat.


Pentru folosirea cordonului inclus, trebuie doar să treceți capetele prin căști, precum în imaginea de mai jos:

Poză montare cordon QuietOn

 


Temperatură depozitare și utilizare

Caștile QuietOn se depozitează în cutia de încărcare. Temperaturile recomandate sunt:

 • Temperatură de operare: -20°C to +50°C / -4°F to +122°F
 • Temperatură de depozitare (kit-ul complet): -20°C to +50°C / -4°F to +122°F
 • Temperatură de încărcare: 0°C to +45°C / +32°F to +113°F
Poza căști QuietOn

 

Garanție

QuietOn garantează pentru lipsa defecte de fabricație, materiale sau asamblare a produsului.

Durata de garanție este de 2 ani de la data cumpărării cu condiția respectării condițiilor următoare:

 • Produsul a fost livrat nou și intact, în ambalajul original
 • Produsul a fost utilizat conform instrucțiunilor de utilizare QuietOn
 • Produsul a fost curățat și întrețiunt conform instrucțiunilor QuietOn
 • Produsul a fost utilizat doar la temperaturile recomandate

Garanția nu acoperă tips-urile, defecte datorare utilizării sau întreținerii necorespunzătoare, nerespectarea instrucțiunilor, accidente, umezeală în exces, insecte, trăsnet, pusee de supratensiune electrică, încărcarea la tensiune necorespunzătoare, modificări neautorizate, daune cauzate de transport sau ambalare, pierdere sau corupere de date, daune cauzate de folosirea împreună cu ale produse non QuietOn, produse adaptate pentru uz în alte țări sau reparații ale produselor ce au suferit asemenea modificări, și orice produse cumpărate de la dealeri neautorizați.

Pe durata garanției QuietOn va alege între înlocuirea sau repararea produsului, cu piese noi sau recondiționate, într-o perioadă rezonabilă de timp și în mod gratuit.

Toate solicitările de garanție se vor face prin Implant Division SRL, distribuitorul exclusiv QuietOn în România.

 


Bine de știut

 • A se folosi doar tips-uri QuietOn
 • A nu se introduce căștile în ureche fără a avea montate tips-uri de mărime corespunzătoare
 • A nu se uda dispozitivul, deoarece acesta nu este rezistent la apă. Umezeala poate provoca scurt-circuit
 • QuietOn are rating IP 54 pentru căști. Cutia de încărcare nu are rating IP
 • A nu se folosi în cazul în care s-a defectat

 


Date tehnice

 • Dimensiuni/ greutate pentru o cască: 22mm x 19mm x 16mm, 4g
 • Dimensiuni/ greutate pentru cutia de încărcare: 59mm x 22mm x 30mm, 28g
 • Compoziție produs: Plastic (poliamidă și policarbonat), silicon, cauciuc poliuretanic și oțel inoxidabil
 • Certificări: CE, FCC + Compliance with UL/CSA/IEC/EN 60065-1, EN-352-2 and EN-352-5 Hearing protection certificate, IP54
 • Patente: Patentele acoperă anularea activă a zgomotului pentru căști ce intră în anatomia urechii FI26466 (Finland), 10171904 (USA)