Webinar Prof. Andrea Pilloni

 

NOI PERSPECTIVE ȘTIINȚIFICE ȘI CLINICE ÎN TRATAREA CU ACID HIALURONIC A RECESIILOR ȘI DEFECTELOR INFRAOSOASE - WEBINAR: 29 OCTOMBRIE, 2020

 

Vindecarea plăgii parodontale este bazată pe o serie de evenimente biologice și celulare care ghidează țesuturile moi și dure către un rezultat clinic final de natură reparatorie sau regenerativă. Țesuturile moi, epiteliumul și țesutul conjunctiv gingival par să posede caracteristici particulare atunci când sunt luate în considerare individual. Ele sunt într-atât de specializate încât, ca rezultat al unei răniri, trebuie să ajungă la vindecare în cel mai scurt timp, în așa fel încât țesuturile din adâncime (osul și cementul) să atingă cât mai bine obiectivul primar al clinicianului: acela de câștig de atașament.

 

Vindecarea plăgii în zona țesutului moale parodontal este un fenomen biologic complex și în același timp fascinant, fiind obiect de studiu asupra vindecării plăgii nu doar pentru cercetătorii din domeniul parodontologiei, ci și pentru multe alte zone ale medicinii. Acest lucru presupune studiul continuu al mecanismelor celulare și moleculare, unele din care își au originea în studii recente care formează baza protocoalelor operaționale validate și utilizate în prezent în chirurgie. Hyaluronan-ul a dovedit, încă din 1934, faptul că posedă un rol central în vindecarea plăgii, fără a mai menționa prezența lui în concentrație mare în interiorul ligamentului parodontal.

 

Această prezentare se va concentra pe cercetarea din ultimele trei decade până în prezent, care arată o creștere continuă a rezultatelor promițătoare în cazul folosirii AH în chirurgia parodontală și implantară.

 

Hyadent BG pe rădăcini pentru tratamentul recesiilor multiple prin tehnica CAF

poza tratament recesii hyadent prof pilloni

Aplicarea Hyadent BG pentru tratarea unui defect infraosos        

poza tratament defect infraosos hyadent prof pilloni

 

Dată și locație

  • Joi 29 octombrie 2020, ora 20:00 (ora României)
  • Online prin platforma ZOOM

 

Lector

  • Prof. ANDREA PILLONI- MD DDS MS, Șeful Catedrei de Parodontologie, Directorul Programului Postuniversitar în Parodontologie și Profesor Universitar la Universitatea "Sapienza" (Roma, Italia), Director Medical la Policlinico Umberto I (Roma, Italia)

 

Limba desfășurării

  • Engleză

 

Înscriere

 

Organizator

  • REGEDENT AG | Zollikerstrasse 144 | CH-8008 Zürich