Webinar Prof. Anton Friedmann

 

IMPACTUL ACIDULUI HIALURONIC ASUPRA CAPACITĂȚII REGENERATIVE A ȚESUTURILOR PARODONTALE DURE ȘI MOI - WEBINAR: 9 DECEMBRIE, 2020

 

Acidul Hialuronic (AH) are un rol important în multiple procese biologice, precum semnalizarea, adeziunea, proliferarea și diferențierea celulară. AH sintetic este disponibil în formule cu greutate moleculară scăzută (LMW) și cu greutate moleculară crescută (HMW). Deși ambele sunt biocompatibile, una dintre forme atrage un răspuns pro-inflamator, iar cealaltă un răspuns anti-inflamator. Utilizarea clinică a acidului hialuronic se axează pe AH în formă HMW, ce se caracterizează prin optimizarea răspunsului în țesuturile vii. Aplicarea intrachirurgicală a hyaDENT BG are un impact asupra vindecării plăgilor, accelerând închiderea plăgii și facilitând neo-angiogeneza în țesuturi, stablilizând cheagurile de sânge în stadiile incipiente ale închiderii plăgii și oferind un efect bacteriostatic. Mai mult, studiile recente arată ca impactul HMW se extinde de asemenea asupra celulelor implicate în formarea de țesuturi dure, precum osteoblastele și fibroblastele din ligamentul parodontal.

Beneficiile clinice ale utilizării AH rezultă din mecanismele bine-înțelese ale acțiunii AH asupra țesuturilor parodontale moi dar, bineînțeles, merg mult mai departe de atât. Webinarul vă demonstrează rezultatele aplicării chirurgicale și non-chirurgicale ale hyaDENT BG în pungile parodontale infraosoase și în defectele de furcație, documentând clinic și radiografic rezultatul în ceea ce privește câștigul clinic de atașament. Webinarul va cuprinde și demonstrarea procedurilor chirurgicale implementând AH în augmentarea de țesut moale și augmentarea osoasă.

Sunteți bineveniți să vă alăturați nouă în această călătorie în lumea proprietăților extraordinare ale acestui produs biologic.

 

Pierdere osoasă peri-apicală

poza tratament pierdere osoasa peri-aplicala dr Friedmann

Os lipicios: Material grefare osoasă cu Hyadent BG        

poza pregatire grefa os cu hyaDENT

 

Dată și locație

  • Miercuri 9 decembrie 2020, ora 19:00 (ora României)
  • Online prin platforma ZOOM

 

Lector

  • Prof. DR ANTON FRIEDMANN- Șeful Catedrei de Parodontologie, Facultatea de Stomatologie, Universitatea Witten/Herdecke

 

Limba desfășurării

  • Engleză

 

Înscriere

 

Organizator

  • REGEDENT AG | Zollikerstrasse 144 | CH-8008 Zürich