Poza header webinar Prof Sculean

 

UTILIZAREA ACIDULUI HIALURONIC ÎN CHIRURGIA PARODONTALĂ DE RECONSTRUCȚIE - Webinar 19 ianuarie 2021

 

Abstract

Acidul hialuronic (AH) a fost de curând introdus în chirurgia reconstructivă a țesutului moale parodontal datorită proprietăților sale biologice, care favorizează vindecarea plăgii parodontale și regenerarea. Date din studii preclinice au arătat că AH crește semnificativ rezistența la rupere a țesutului de granulație, stimulează formarea cheagului de sânge, induce angiogeneza și îmbunătățește proprietățile de vindecare a plăgii pentru tipurile de celule implicate în vindecarea plăgii țesutului moale.

Date clinice recente sugerează de asemenea că folosirea AH, fie singur, fie în conjuncție cu grefe de țesut moale autogen, poate conduce la o acoperire radiculară excelentă în cazul recesiilor gingivale singulare sau multiple, care poate fi însoțită, histologic, de regenerare parodontală (ceea ce înseamnă formarea de cement radicular, ligament parodontal și os alveolar).

Scopurile acestui webinar sunt:

  1. Prezentarea raționamentului biologic pentru folosirea AH în chirurgia parodontală reconstructivă.
  2. Ilustrarea modului în care AH poate fi integrat în chirurgia parodontală reconstructivă, cu accent special pe folosirea tehnicilor de tunelizare cu lambou repoziționat apical sau închis lateral, pe baza prezentării unor cazuri clinice și a unui video chirurgical.

 

Inițial

poza tratament Prof Sculean

Rezultat

poza tratament Prof Sculean

 

Dată și locație

  • Marți 19 ianuraie 2021 19-20:30 (ora României)
  • Online

 

Program

  • 7:00 - 8:00 PM  - Lectură frontală cu video chirurgical comentat
  • 8:00 - 7:45 PM  - Sesiune Q&A

 

Lector

Prof Anton Sculean
  • Prof. Anton Sculean

Anton Sculean este Profesor Universitar, șeful Catedrei de Parodontologie și în prezent Directorul Executiv al Facultății de Medicină Dentară, Universitatea din Berna, Elveția.

Prof. Sculean a publicat peste 370 articole științifice evaluate inter pares, 30 capitole în manuale de parodontologie și a susținut peste 500 lecturi la evenimente naționale și internaționale. Este autorul cărții Terapia Parodontală Regenerativă și autor invitat al Periodontology 2000, ediția cu numele "Vindecarea plăgilor în Parodontologie și Implantologie".

Prof. Sculean este membru al comisiei editoriale a 12 jurnale stomatologice și Editor Asociat la Quintessence International, Clinical Oral Investigations, și Editor Șef la Oral Health and Preventive Dentistry.

Are un H-Index pe Google Scholar de 77, și pe Web of Science 56.

A primit multiple premii și distincții, printre care se includ Distinguished Scientist Award of the International Association for Dental Research (IADR)Anthony Rizzo Young Investigator Award din partea Periodontal Research Group (PRG) a IADRPremiul IADR/PRG pentru Medicina Parodontală Regenerativă, și Distinguished Teacher Award din partea Societății Ortodontice Europene.

Anterior, Prof. Sculean a fost Președintele Periodontal Research Group a IADR, Președintele Societății Elvețiene de Parodontologie, Președintele Federației Europene de Parodontologie (EFP). În prezent, este președintele Academiei Internaționale de Parodontologie (IAP).

Interesele sale științifice se axează pe vindecarea plăgilor parodontale, terapii parodontale regenerative și plastic-estetice, utilizarea antibioticelor, antisepticelor precum și pe noi abordări precum terapia cu laser și fotodinamica pentru tratarea infecțiilor parodontale și peri-implantare.

 

Limba desfășurării

  • Engleză

 

Înscriere

 

Organizator

  • REGEDENT AG | Zollikerstrasse 144 | CH-8008 Zürich
  • Osteocom