poza webinar friedmann

 

Abordarea defectelor peri-implantare - curățare și vindecare - WEBINAR GRATUIT: 17 martie 2021

 

Conceptul CLEAN&SEAL® a fost elaborat pentru a îmbunătăți rezultatele în terapia non-chirurgicală a mucozitei și a defectelor de peri-implantită superficiale. Metoda combină acțiunea mecanică cu ajutorul instrumentelor asupra suprafețelor implantului cu debridarea chimică susținută de aplicarea de cloramină (PERISOLV®) în pungile periimplantare.

După acțiunea mecanică, punga va fi sigilată prin aplicarea acidului hialuronic (HYADENT BG, REGEDENT AG, CH). Eficacitatea conceptului în tratarea mucozitei a fost aprobată clinic, iar studiile clinice care compară această abordare cu tratamentul doar mecanic sunt disponibile.

Studiile recent publicate se axează pe impactul biologic al HYADENT BG asupra regenerării parodontale. Un studiu preclinic, precum și un studiu RCT au confirmat în mod clar contribuția suficientă a AH în formarea unui nou atașament parodontal histomorfometric și respectiv clinic.

Terapia defectelor infraosoase periimplant profunde implică abordarea chirurgicală, pentru a avea reușită în diminuarea suficientă a inflamației și formarea concomitentă de os periimplantar nou. Prin urmare, am propus o combinație a conceptului CLEAN&SEAL® cu un lambou deschis cu GBR pentru regenerarea atașamentului osos lipsă. Materialul de substituție introdus în acest scop este matricea de colagen cross-linked, o xenogrefă de origine porcină (OSSIX® Volumax, REGEDENT GmbH, DE).

Dovezile clare din studiile preclinice și observațiile histologice umane au dovedit probabilitatea de osificare a acestei xenogrefe. În seria noastră de cazuri clinice care aplică conceptul chirurgical CLEAN&SEAL® și GBR observăm în mod regulat reconstrucția atașamentului osos peri-implant lipsă, la nivel radiografic, după o perioadă de vindecare de 6 până la 12 luni. Siturile reconstruite par clinic sănătoase fără semne de sângerare și pacienții raportează o desensibilizare considerabilă a mucoasei marginale prin încărcare masticatorie și la efectuarea procedurilor de igienă orală.

 

poza grefare peri-implantara

 

Pentru mai multe detalii despre conceptul CLEAN&SEAL® vă invităm și pe pagina CLEAN&SEAL® (click).

 

Dată și locație

  • Miercuri 17 Martie 2021, ora 19:30 (ora României)
  • Online prin platforma ZOOM

 

Lector

  • Prof. DR ANTON FRIEDMANN- Șeful Catedrei de Parodontologie, Facultatea de Stomatologie, Universitatea Witten/Herdecke

 

Limba desfășurării

  • Engleză

 

Înscriere

 

Organizator

  • REGEDENT AG | Zollikerstrasse 144 | CH-8008 Zürich