poza webinar friedmann

 

Potențialul adjuvant al Acidului Hialuronic (AH) în regenerarea țesuturilor parodontale - WEBINAR GRATUIT: 5 mai 2021

 

Conceptul CLEAN&SEAL® aplicat în cadrul etapei chirurgicale a tratamentului parodontoal este dovedit a fi eficient în terapia defectelor infraosoase periimplantare, precum s-a prezentat și în prima parte a webinarului.

Această parte a webinarului se focusează pe rezultatele non-chirurgicale și chirurgicale obținute prin aplicarea hyaDENT BG în defectele parodontale infraosoase.

Un studiu clinic foarte recent compară efectele AH cu efectele EMD după aplicarea în defectele parodontale infrasoase în cadrul chirurgiei minim invazive. La 12 și 24 luni rezultatele clinice au fost statistic superioare valorilor de referință pentru ambele materiale. Grupul nostru a combinat abordarea chirurgicală cu utilizarea AH în combinație cu diverse xenogrefe și cu membrane sintetice sau membrane de colagen.

Astăzi vom analiza o serie de studii de caz cu peste 20 de pacienți și peste 25 dinți compromiși sever. Documentația clinică și radiologică privind rezultatele sporirii nivelului de atașament și modificări ale nivelului osos arată rezultate impresionante.

Cea mai impresionantă ameliorare relevantă clinic a fost descoperită radiologic pentru cazurile tratate doar cu AH, sau cu AH combinat doar cu o membrană aplicată pentru izolarea țesuturilor moi din regiunea defectelor infraosoase anterior suturării. Combinarea unui substitut osos sintetic resorbabil cu AH, fără utilizarea de membrane s-a dovedit de asemenea eficientă.

Rezultatele clinice obținute de domnul Profesor Friedmann vor fi discutate prin prisma rezultatelor clinice antemenționate, precum și prin studii pre-clinice histo-morfologice noi introduse.

 

Defect infraosos și 6 luni de vindecare după aplicarea hyaDENT BG + os autogen, împreună cu o membrană de colagen RCCL

poza studiu de caz defect infraosos

poza studiu de caz defect infraosos

poza studiu de caz defect infraosos

poza studiu de caz defect infraosos

 

Pentru mai multe detalii despre conceptul CLEAN&SEAL® vă invităm și pe pagina CLEAN&SEAL® (click).

 

Dată și locație

  • Miercuri 5 Mai 2021, ora 13:30 (ora României)
  • Online prin platforma ZOOM

 

Lector

  • Prof. DR ANTON FRIEDMANN- Șeful Catedrei de Parodontologie, Facultatea de Stomatologie, Universitatea Witten/Herdecke

 

Limba desfășurării

  • Engleză

 

Înscriere

 

Organizator

  • REGEDENT AG | Zollikerstrasse 144 | CH-8008 Zürich